Vår verksamhet
Från det att förskolan öppnar och fram till cirka 8:15 börjar barnens dag på vår altan med vilsamma aktiviteter för att erbjuda dem en lugn start. Vi fortsätter utomhus och barnen kommer alltid färdigklädda på morgonen med kläder efter väder. Förmiddagen innehåller olika aktiviteter för varje avdelning innan lunchen serveras vid 11:15 följt av vila. Sovvila i egen vagn för de yngre medan de äldre har en lugn stund med saga, yoga, massage eller annan avslappningsaktivitet. Eftermiddagen erbjuder aktiviteter av olika slag och mellanmål som serveras 14:30. I vår verksamhet är varje del av dagen lika viktig för att ge barnen en hel dag med närvarande pedagoger som följer barnen i lek och lärande. Du kan läsa mer om våra aktiviteter och inslag i verksamheten här!
Kommunikation
Förutom dagliga avstämningar vid hämtning och lämning sker vår kommunikation via den digitala plattformen Tyra. Här publicerar vi allt från kalendarium, händelser och blogguppdateringar till barnens lärloggar. Ett enkelt sätt för vårdnadshavare att få insyn i barnens vardag och ett bra forum för samtal hemma där barnen kan berätta om sina upplevelser med stöd av bilder och dokumentation.
Öppettider
Måndag - torsdag 7.30-17, fredag 7:30-16:30.
Förskolan håller stängt helgdagar, fyra veckor under sommaren (v. 28-31) samt mellan jul och nyår.
Mat
Vi beställer vår mat från Hello Let´s Grow som serverar varierad mat lagad från grunden. Meny pubilceras varje vecka på Tyra.
På förmiddagen har Snäckan en mysig fruktstund tillsammans medan Krabban har fri frukt, vilket innebär att barnen själva väljer när de vill äta sin frukt. Barnen tar med frukt och vattenflaska varje dag.
På eftermiddagen äter hela förskolan mellanmål tillsammans antingen inne på avdelningarna, på altanen eller ute i trädgården. Det bjuds på varierat mellanmål, bland annat bröd som barnen bakar tillsammans med Christina som arbetar i köket.
Inskolning
Vi har 2,5 veckors inskolning som inleds med ett hembesök. Då kommer ert barns ansvariga pedagog och hälsar på i barnets hemmiljö för att skapa ett tryggt första möte för anknytning. Vårdnadshavare sitter sedan med de första dagarna på förskolan. Sedan ökar vi successivt med lämning- och vistelsetid. Varje barn är unikt och även om vi på hembesöket tar med ett preliminärt inskolningsschema så anpassar vi efter era behov - både barn och vårdnadshavare.